boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Wij zijn onze hormonen

Nieuwdorp - Wij zijn onze hormonen
  • Wij zijn onze hormonen
  • Max Nieuwdorp
  • € 22,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Waanzinnig interessant (en toegankelijk) boek over een complex systeem: de hormoonhuishouding

Aby:
Ik weet wel zo’n beetje wat testosteron, oestrogeen, LH en FSH doen, dat leerde ik op school. En wat insuline voor functie heeft, en waarom daar vaker iets mis mee gaat, dat heb ik in de loop der jaren bijgeleerd.
Maar de werking van de epifyse (en wat is dat eigenlijk)? Het (bestaan en) nut van leptine? En ghreline, is dat een woord dat valsspelers gebruiken bij scrabble?
Daarvoor biedt dit boek uitkomst. Geen saaie leerkost, maar een lekker leesbaar overzicht van wat er allemaal met wat samenhangt, georganiseerd naar levensfasen (baby, puber, volwassene, ouder), en naar aandachtsgeboed (sexuuele ontwikkeling, honger, drift, etc). Hartstikke zinvolle bijscholing.

De uitgever:
Waarom laat acute stress ons zo heftig reageren op een spannende situatie? En hoe komt het dat afwijkende hormoonspiegels verantwoordelijk waren voor een aantal cruciale beslissingen in onze wereldgeschiedenis?
Onze hormonen spelen bij veel alledaagse zaken een grote rol – vanaf het moment dat we verwekt worden tot de seconde dat we onze laatste adem uitblazen. Zo regelen ze onze ontwikkeling in de puberteit, zorgen ze voor een succesvolle zwangerschap en zijn ze leidend bij het verouderingsproces. De wetenschappelijke kennis over de manier waarop hormonen hun functie in ons lichaam uitoefenen, is in de afgelopen zeventig jaar enorm toegenomen. Tegelijkertijd zijn vele inzichten onderbelicht gebleven, zoals de grote invloed van onze darmbacteriën op onze hormoonhuishouding en de ontwikkelingen die het vrouwelijk lichaam doormaakt tijdens de overgang.
In dit fascinerende boek, waartoe Max Nieuwdorp werd geïnspireerd door het dagelijkse contact met zijn patiënten, wordt de macht van onze hormonen op alle vlakken en in alle levensfasen voor het eerst kristalhelder en tot in detail beschreven.

ISBN 9789403194103
Uitgever de bezige bij
Verschenen 2022
Bladzijden 304 blz.
Bindwijze paperback met flappen