boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Wij zijn licht

wij zijn licht gelimiteerde editie kaft
  • Wij zijn licht
  • Blees, Gerda
  • € 21,00

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Favoriet van de Nederlandse boekhandels

Van Lot
Gerda Blees won met dit boek onlangs de boekhandelsprijs. Wij zijn licht staat ook op de shortlist van de Libris Literatuurprijs. Wisselende vertellers à la Orhan Pamuk’s Ik ben Karmozijn.

Let op! Dit is de speciale gelimiteerde, gebonden boekhandelsprijseditie. Als die op is, wordt die vervangen door de gewone editie.

Van de uitgever:
Midden in een zomernacht sterft Elisabeth, de oudste bewoonster van Woongroep Klank en Liefde. Haar drie huisgenoten worden aangehouden: het streven van de groep om te stoppen met eten en van licht en liefde te gaan leven, lijkt Elisabeth fataal te zijn geworden. Van wereldvreemde idealisten aan de rand van de maatschappij zijn de drie plotseling verdachten in een strafzaak geworden.
Door de ogen van de nacht, de buren, de twijfel, de vader van een van de huisgenoten, een sinaasappelgeur en vele andere personages en entiteiten zien we hoe elk van de betrokkenen een ander antwoord geeft op de vraag hoe Elisabeth kon overlijden. Wie is er schuldig? En heeft de woongroep nog een toekomst?
Wij zijn licht is een beklemmende en tegelijkertijd hoogst vermakelijke roman over kleine mensen in een grote wereld, en hun verbindende maar ook vernietigende verlangen om in verheven idealen te geloven.

ISBN 9789463810876
Uitgever Podium
Verschenen 2020
Bladzijden 224 blz.
Bindwijze gebonden, gelimiteerde editie