boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Wij zijn de menigte die moeder heet

Wij zijn de menigte die moeder heet Esther Naomi Perquin
  • Wij zijn de menigte die moeder heet
  • Perquin, Esther Naomi
  • € 15,00

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Esther Naomi Perquin koos gedichten over moederschap voor een kloeke bloemlezing. Mooi eraan vind ik dat Perquin oog heeft gehad voor alle vormen van moederschap, ook ongewilde kinderloosheid en moederschap over een overleden kind en falend moederschap. De dikte van de bundel laat voor mij zien dat onder dat ene woord moeder een baaierd aan variatie schuilgaat, net zoals iedere vrouw anders moedert.

Van de uitgever:
Ze bieden troost na een slecht gemaakt proefwerk. Ze vertellen je verhalen en leren je liedjes. Ze zetten op wonderbaarlijke wijze een bord eten voor je klaar na een zware voetbalwedstrijd op een regenachtige zaterdag. Maar ze praten je ook neuroses aan, breken je hart of halen het bloed onder je nagels vandaan. En wie waren ze eigenlijk, de moeders, voordat er kinderen kwamen? Wie zijn ze altijd gebleven? Wij zijn de menigte die moeder heet werd speciaal voor de Boekenweek 2019 samengesteld door Ester Naomi Perquin. Zij koos de mooiste Nederlandstalige gedichten over moeders en moederschap met een eigenzinnige blik. Een koor van stemmen, waarin zoetheid klinkt naast verbittering en de grootste zwakte naast de grootste kracht.

ISBN 9789044639636
Uitgever Prometheus
Verschenen 2019
Bladzijden 152 blz.
Bindwijze Gebonden