boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

The White Road

white road edmund de waal
  • The White Road
  • De Waal, Edmund
  • € 23,95

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven. Van dit boek is ook een Nederlandse editie leverbaar. Die kan je hier bestellen.

Leesclubtitel voor februari, non-fictie

Edmund de Waal is bekend geworden onder lezers door zijn familiegeschiedenis, opgeschreven in het boek De haas met de amberkleurige ogen. Zijn familiegeschiedenis werd een bestseller.

Schrijven is echter zijn tweede carrière. Zijn eerste carrière en liefde is de keramiek. Edmund de Waal’s nieuwe boek gaat daarover, over zijn favoriete materiaal: porselein. In een interview met NRC Handelsblad in oktober 2015 zegt hij dat hij zich niets saaier kan voorstellen dan een boek over de geschiedenis van porselein. En toch schreef hij het, maar saai is het niet, want: ‘Porselein is een magisch materiaal. Het is doorzichtig, het weegt bijna niets, het is eerder glas dan aardewerk en het heeft een duizend jaar oude geschiedenis vol geheimen en schandalen.’ Aldus De Waal in oktober 2015.

Aan de hand van reizen langs de plekken waar porselein werd uitgevonden, vervaardigd, verfijnd, verzameld en begeerd, probeert hij de aantrekkingskracht te doorgronden van wat ooit bekendstond als ‘het witte goud’. Hij bezoekt de drie landen – China, Duitsland en Engeland – die bepalend zijn geweest bij de ontdekking, de verspreiding en de populariteit van de techniek om uit klei keramiek te maken.
Zijn zoektocht voert hem ook verder de wereld over: hij doet de Zijderoute aan, bezoekt de paleizen van Versailles en Venetië, strijkt neer in Delft, schrijft over de Cherokees in North Carolina, vertelt de familiegeschiedenis van de Wedgwoods en slaat de zwarte bladzijden in de geschiedenis van de twintigste eeuw niet over: Himmler leidde zijn bezoekers rond in zijn eigen porseleinfabriek in Dachau, bevolkt door zorgvuldig geselecteerde kampgevangenen.

ISBN 9780701187712
Uitgever Random House
Verschenen 2015
Bindwijze paperback
Andere talen nederlands - €19,90