boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

wensvogels 9789038809274

wensvogels dorrestijn
  • wensvogels 9789038809274
  • hans dorrestijn
  • € 15,00

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

fijne gevederde overpeinzingen van een professionele peinzer

Aby:
Ik vind vogels mooi, maar heb er totaal geen oog voor. Kool of pimpel, ik herken er hooguit een mees in. En spreeuwen en merels zien er precies hetzelfde uit, vind ik, in zoverre, ik kan ze niet uit elkaar houden. Hoe heerlijk is het dan om te lezen dat (in mijn ogen) topvogelaar Hans Dorrestijn een veldleeuwerik met een kuifleeuwerik kan verwarren.
Wensvogels is een handzaam boekje met leuke stukkies over vogels, mensen en Dorrestijn zelf, afgewisseld met mooie tekeningen van Elwin van der Kolk.

De uitgever:
Al meer dan 20 jaar bazuin ik rond dat ik 450 lievelingsvogels heb. Poging tot humor. Maar het is waar: ik kan niet kiezen tussen kneu of staartmees, tussen strandleeuwerik en distelvink. Mijn oude hart begint sneller te pompen bij de sneeuwgors, goudvink en wielewaal; ik begeer ze allemaal hevig. Maar nog net voor mijn 80ste verjaardag ben ik erin geslaagd om bijna 400 lievelingsvogels te schrappen. De overgebleven lievelingen zijn stuk voor stuk fabelachtig mooi. Het zijn mijn gevederde sterren, mijn wensvogels.
Omdat de lezer zoveel schoonheid bij elkaar misschien niet kan verdragen, heb ik de vogelportretten afgewisseld met herinneringen aan Baardmannetjes, het lang vervlogen tv-programma dat ik samen met grootvogelaar Nico de Haan maakte. En soms heb ik een sombere monoloog van mezelf ingelast om het boek het nodige gewicht te verschaffen.

ISBN 9789038809274
Uitgever nijgh en van ditmar
Verschenen 2020
Bladzijden 144 blz.
Bindwijze hardcover