boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Wen er maar aan 9789083059808

wen er maar aan meijer
  • Wen er maar aan 9789083059808
  • Maike Meijer
  • € 17,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Bijzonder geestig boekje over verval en ellende

Aby:
De tijd en de zwaartekracht zijn genadeloos. Dingen hangen, dingen verleppen, dingen verzakken, dingen waarvan je niet wist dat ze konden hangen, verleppen of verzakken, en toch gaat alles door, dromen, wensen, behoeftes laten zich niet klein krijgen. Maike Meijer schrijft over de tand des tijds en de manier waarop die lichaam en ziel aanpakt. Klein en groot leed, liefst groter gemaakt tot het lachwekkend is, genânt, herkenbaar.
En toch liefdevol.
Ik lees er her en der stukjes uit, daar leent het zich goed voor.

de uitgever:
SCHAAMTELOOS, RAUW EN ONTROEREND In haar nietsverhullende dagboek registreert de werkloze actrice M. het kleine en grote verval in haar leven. Haar puberzoon Ole dreigt het nest te verlaten en sex met echtgenoot Koos is tegenwoordig iets wat af en toe moet gebeuren. ‘Het is net als een halfjaarlijkse controle bij de tandarts, alleen dan minder vaak.’ Ondertussen verlangt ze vurig naar een glansrol. Ze wil zichzelf – en bovenal haar zoon – bewijzen dat er nog toekomst in haar zit. ‘Hilarisch! Hardop gelachen.’ – PAULIEN CORNELISSE ‘Tragikomisch en meedogenloos. Verschrikkelijk hard gelachen. Zalig! Ook voor mannen een aanrader.’ – HUGO BORST ‘Oergeestig, genadeloos en herkenbaar voor vrouwen van alle leeftijden.’ – HANNEKE GROENTEMAN ‘Maike Meijer zorgt dat je hardop om de overgang moet lachen.’ – SOPHIE HILBRAND ‘Zó grappig en herkenbaar dat het grinniken pijn gaat doen.’ – ILSE WARRINGA

ISBN 9789083059808
Uitgever uitegverij Meijer
Verschenen 2020
Bladzijden 192 blz.
Bindwijze paperback