boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Wat maakt vogels zo interessant 9789050117500

omslag Wat maakt vogels zo interessant Boer
  • Wat maakt vogels zo interessant 9789050117500
  • marcel boer
  • € 17,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Alles wat je altijd al wilde weten over vogels zonder dat je wist dat je het wilde weten

Aby:
Volgens Amsterdammers zijn er sijsjes en drijfsijsjes, en meer hoef je waarschijnlijk niet te weten. Maar meer weten is wel leuk. Dat sommige scholeksters schelpen liever open wrikken, en anderen er op los meppen, en dat bij paarvorming soort zoekt soort geldt (de wrikkers bij de wrikkers, de meppers bij de meppers). Dat er nieuwe soorten onstaan, maar dat soorten vogels die ooit uit elkaar gegroeid zijn en bij elkaar in de buurt onder dezelfde omstandigheden leven, ook weer naar elkaar toe-evolueren. Dat vogels rouwen en plezier hebben, en dat de roodsnavelbuffelwevers als enige soort (voor zover bekend) orgasmes kunnen krijgen.
Voor taalminnaars valt er ook wat te beleven, maar dan vooral aan de naamgeving van de vogels. Visarend. Koereiger. Daar wordt je toch blij van?

 

De uitgever:
‘Wat maakt vogels zo interessant’ beschrijft op een toegankelijke en boeiende manier de bijzondere leefwijze van vogels. Hoe zijn vogels ontstaan? Hoe kan een vogel vliegen? Waarom zijn er zoveel soorten? Hoe komen ze aan al die mooie kleuren en waartoe dienen ze? Kunnen vogels ruiken? Welke vogels zingen en welke niet? En waarom zingen ze? Hebben vogels emoties en zelfbewustzijn? Hoe doen ze het? En hoe vaak? Het hoe, wat en waarom over vliegen, zintuigen, gedrag, zang, foerageren, leefgebieden, de vogeltrek en de voortplanting is wat vogels zo interessant maakt. Dit boek geeft verrassende antwoorden op vragen die je altijd al wilde stellen. Zowel leken als doorgewinterde vogelaars zullen na het lezen van deze uitgave vogels met andere ogen bekijken. Eerdere versies van de verhalen zijn in afleveringen (2014-2015) verschenen in het Vogeljaar. In samenwerking met Vogelbescherming Nederland en het Vogeljaar.

ISBN 9789050117500
Uitgever knnv
Verschenen 2020
Bladzijden 176 blz.
Bindwijze paperback