boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Wat is heilig in de mens?

wat is heilig in de mens? weil
  • Wat is heilig in de mens?
  • Simone Weil
  • € 22,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Haar laatste, aangrijpende essays

Lot:
Weil haar gedachtegoed maakt al een aantal jaar opnieuw opgang. Deze laatste essays zijn echter nog niet eerder bij elkaar gebracht in het Nederlands.

De uitgever:
Albert Camus noemde de Frans-Joodse filosofe Simone Weil ‘de enige grote geest van onze tijd’. Haar denken is vooral bekend uit postume publicaties, want ze stierf erg jong (op 34-jarige leeftijd) aan tuberculose. Dit boek verzamelt voor het eerst de laatste essays van Simone Weil in Nederlandse vertaling. Het zijn de teksten die ontstonden tijdens haar verblijf in Engeland, waar ze ook zou overlijden, onder de barre omstandigheden van de Tweede Wereldoorlog. Het zijn aangrijpende essays, die onder meer handelen over de menselijke waardigheid, de betekenis van rechtvaardigheid onder de onmenselijke omstandigheden van de nazibezetting, de theorie van de sacramenten, en veel meer. De selectie van de essays kwam tot stand in samenwerking met Jacques Graste. Het nawoord schreef Mariëtte Willemsen, docente ethiek en moderne filosofie aan Amsterdam University College.

ISBN 9789464075236
Uitgever vrijdag
Verschenen 2021
Bindwijze paperback