boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Wachten op Bojangles

wachten op bojangles olivier bourdeaut
  • Wachten op Bojangles
  • Bourdeaut, Olivier
  • € 11,00

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Las je dit vorig jaar nog niet, dan is nu de midprice uit. 9,99: een kleine prijs voor zo’n lief verhaal. Een jongetje groeit op in een warm, maar vreemd gezin. Zijn ouders vieren elke avond feest, zijn moeder wil elke dag een andere naam en ze hebben Mejuffrouw Supertopinada, een paradijsvogel, als huisdier. De jongen weet best dat er eigenlijk iets niet klopt, maar hij geniet zo lang het kan. Een verhaal met een lach en een traan.

Een jongetje leidt een leven als een sprookje met zijn ouders in een ruim Parijs appartement. Feesten, diners, bals, salons, rare huisdieren; ze leven alsof de moderne wereld niet bestaat. De motor van dit sprookjesleven is zijn moeder, voor wie niets te dol of te vreemd is. Zijn vader zorgt ervoor dat alles wat zij bedenkt, werkelijkheid wordt. Voor het jongetje komt hun liefde samen in ‘Mr. Bojangles’, het lied van Nina Simone, waarop zijn vader en moeder het liefst de hele dag door dansen. Gaandeweg beseft het jongetje dat zijn moeder heel anders is dan andere mensen, en dat zijn vader uit liefde voor haar aan haar wanen toegeeft. Het leven met haar wordt zo moeilijk dat zij moet worden op genomen. In de inrichting kwijnt ze weg, en vader en zoon besluiten haar te ontvoeren om ervoor te zorgen dat het feest kan doorgaan, koste wat kost. Maar het onvermijdelijke laat zich niet voorkomen…

ISBN 9789028427105
Uitgever Wereldbibliotheek
Verschenen 2017
Bladzijden 143 blz.
Bindwijze paperback
Ook verkrijgbaar als paperback met flappen - €17,99

buikbandje

Een gekke moeder, eeen liefdevolle vader, een sprookjesachtige jeugd…
Blijmoedig en ontroerend! – Lot