boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Waar is het lam?

  • Waar is het lam?
  • Mustafa Stitou
  • € 22,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

van Joost:

Nog nooit was Stitou zo briljant als in deze grimmige, woedende, veelzijdige bundel rondom het idee van het offer.

van de uitgever:

Intrigerende poëzie waarin droom en werkelijkheid samenkomen

Een woordvoerder prijst een nieuw soort offerdier aan. Het haar van een vrouw valt uit omdat ze een hoofddoek draagt. In een simulator wordt een god langdurig blootgesteld aan kosmische straling. In zijn vijfde dichtbundel zet Stitou een wereld neer die zowel archaïsch is als hedendaags, en onderzoekt hij het drama van het offer vanuit verschillende invalshoeken. Draait het uiteindelijk om angstbezwering? Is het gevaar dat moet worden afgewend ingebeeld of reëel?
Veel gedichten laten zich lezen als een associatief commentaar bij het Bijbelvers waaraan de bundel zijn titel ontleent — de vraag van Isaak aan zijn vader, de patriarch Abraham, als ze onderweg zijn naar de offerplaats en de schrik het kind om het hart slaat. Waar is het lam? is intrigerende en indringende poëzie, waarin het persoonlijke en politieke, droom en werkelijkheid, vrees en verlangen continu op elkaar ingrijpen.

ISBN 9789403170619
Uitgever De Bezige Bij
Verschenen 2022
Bladzijden 21,99 blz.
Bindwijze Paperback