boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Vrij

  • Vrij
  • Ypi, Lea
  • € 24,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Eerste titel van Lot's leesclub

Van Lot:

Ypi groeide op in Albanië aan de morgenstond van de omwenteling. Ze was kind onder het communisme, ze werd volwassen onder het nieuw uit te vinden kapitalisme. Ze kijkt terug op haar jeugd met alle kennis die de tijd en haar studie (ze is hoogleraar politieke theorie en hoofddocent filosofie) haar hebben gebracht, maar herinnert zich vooral het onbevangen meisje dat ze was. Centraal staat de vraag: wanneer ben je vrij?

Van de uitgever:
Lea Ypi groeit op in Albanië, een van de meest geïsoleerde landen ter wereld, waar communistische idealen de plaats van religie innemen. Deze laatste stalinistische uithoek van Europa wordt geteisterd door schaarste en politieke executies, maar voor Lea is het haar thuis. Een plek waar mensen gelijk zijn en buren elkaar helpen – een plek van saamhorigheid en hoop. Een jaar na het neerhalen van de Berlijnse Muur komt het socialisme in Albanië in een vrije val terecht. Verkiezingen, kledingkeuze en religie worden ineens vrijgegeven, maar fabrieken sluiten, banen verdwijnen en het land gaat failliet. Terwijl de droom van haar ouders’ generatie verwordt tot de desillusie van de hare en familiegeheimen aan het licht komen, begint Lea zich af te vragen wat vrijheid nou echt betekent. Vrij is een onvergetelijk boek over volwassen worden te midden van politieke onrust. Ypi verkent op ingenieuze wijze de grenzen van vooruitgang en de last van het verleden, belicht de dunne lijn tussen idealen en werkelijkheid en onderzoekt waar onderdrukking en vrijheid elkaar raken.

ISBN 9789403150017
Uitgever De Bezige Bij
Verschenen 2021
Bladzijden 336 blz.
Bindwijze Paperback