boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Vogel is dood

vogel is dood fisscher
  • Vogel is dood
  • Tiny Fisscher & Herma Starreveld
  • € 14,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Prachtig en grappig en zinvol prentenboek over de dood

Aby:

De dood is een gegeven, maar iedereen gaat daar anders mee om, en dat mag. Kinderboeken over de dood mogen wat mij betreft ook wel wat ruimte bieden voor een lach, voor relativering, voor aardse en minder aardse zaken. Het is de makers van dit prentenboek wonderwel gelukt. Hulde.

De uitgever:
Hoe werkt het eigenlijk als er iemand doodgaat? De vogels in het bijzondere kinderboek ‘Vogel is dood’ van Tiny Fisscher en Herma Starreveld werken samen om afscheid te nemen van Vogel. Tiny Fisscher laat de gebeurtenissen elkaar met veel warmte en vooral ook fijne humor opvolgen. In ‘Vogel is dood’ worden verschillende kanten van de dood, op een warme, onomwonden manier belicht. Het prentenboek laat zien wat er gebeurt als iemand gestorven is en biedt kind en voorlezer alle ruimte om op hun eigen wijze over de dood te praten.Vogel is dood. Gisteren leefde hij nog. Sommige andere vogels moeten een beetje huilen, en dat mag best. Samen huilen is fijn. Dan is het tijd voor de begrafenis. Al zijn vrienden en zelfs de vogels die hem niet zo graag mochten helpen mee. Ze graven een gat. Ze zeggen mooie woorden. Ze missen hem heel erg, en huilen nog wat meer. En daarna? Dan is er thee met wormen. Of met cake, als je geen wormen lust.

De grappige, soms bijna droge tekst van Tiny Fisscher maakt alles toegankelijk en behapbaar voor nieuwsgierige lezers, terwijl de eigenwijze illustratiestijl van Herma Starreveld elke vogel een kleurrijk eigen karakter geeft.

ISBN 9789025776237
Uitgever Gottmer
Verschenen 2022
Bladzijden 32 blz.
Bindwijze hardcover