boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Vissen voor de keizer

vissen voor de keizer didier decoin
  • Vissen voor de keizer
  • Didier Decoin
  • € 20,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Een ongewoon boek over een ongewone samenleving

De uitgever schrijft:
Japan, rond het jaar 1000. Shimae, een bescheiden dorpje aan de oevers van de rivier de Kusagawa, herbergt een talent: het is de thuisbasis van visser Katsuro, een meester in het vangen van de mooiste karpers. Elk jaar brengt hij de vissen naar de keizerlijke hoofdstad waar ze de vijvers opsieren. Als Katsuro verdrinkt, besluit zijn jonge weduwe, de timide en delicate Miyuki, de lange en gevaarlijke reis in zijn plaats te maken. Ze trekt over ­bergen en door dalen, langs gebieden waar de grond trilt van de aardbevingen en ze ontmoet verschillende kleur­rijke figuren die haar van haar pad dreigen te brengen. Van vele kanten loert het gevaar en Miyuki heeft al haar vindingrijkheid nodig – en een zeker geluk – om de gewichtige taak van haar geliefde echtgenoot te volbrengen.
Vissen voor de keizer is een poëtische avonturenroman, met schitterende beschrijvingen van het Middeleeuwse Japan en een prachtige filosofische beschouwing over waar het hart ons toe kan bewegen.

Aby:
Het leven en de omgangsvormen in het Middeleeuwse Japan zijn bepaald anders dan in het tegenwoordige West-Europa, en dan is het fijn als een vaardige en deskundige schrijver als Didier Decoin je helpt om er een beeld van te vormen. En wat een prachtig beeld is dat, met schitterende karpers in de prachtigste kleuren, nauwe paadjes langs bulderende rivieren, en met schitterende dames en heren in vuistdikke maar dlicate gewaden, die hun uiterste best doen om een geurwedstrijd te winnen.
Een topboek.

ISBN 9789029092302
Uitgever Meulenhoff
Verschenen 2018
Bladzijden 320 blz.
Bindwijze Hard-cover