boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Verlaten straten, De wereldwijde schoonheid van de leegte

verlaten straten van bree
  • Verlaten straten, De wereldwijde schoonheid van de leegte
  • Han van Bree
  • € 22,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

leeg leger leegst, de coronafoto's

Aby:
De crisis breekt uit, de straten geraken leeg, en de fotografen treffen eropuit. Zo is het. Mijn FB en IG-timeline stroomde ermee vol, foto’s van lege Amsterdamse straten en pleinen, maar ook van andere wereldsteden. Lekker leeg, met af en toe een kinderkoppie of een hondenhoofdje, wat auto’s en een enkele duif. Van onderaf, van bovenaf, van opzij geschoten, meestal overdag, soms ’s nachts, lekker divers.

De uitgever:
Unieke foto’s in een unieke tijd
Het is de droom van iedere toerist: foto’s maken van beroemde bouwwerken, pittoreske pleinen of sfeervolle steegjes zonder dat er mensen te zien zijn. Maar door het almaar toenemende massatoerisme is dat tegenwoordig vrijwel onmogelijk. De Spaanse Trappen in Rome, de Karelsbrug in Praag, het Rode Plein in Moskou, de Taj Mahal in Agra of de Sagrada Família in Barcelona – van vroeg tot laat staan er vrijwel altijd mensen hinderlijk in de weg. In het voorjaar van 2020 was het, vanwege het zich wereldwijd verspreidende coronavirus, ineens wel mogelijk om overal lege pleinen, onbemensde gebouwen en verlaten straten te fotograferen. Het kon, maar het mocht niet. Een reisverbod maakte dat voor de gewone toerist onmogelijk. Beroepsfotografen grepen hun kans en deden wat iedereen graag wil. Hun markantste foto’s van onwezenlijk verlaten straten, stegen, pleinen en gebouwen zijn hier bijeengebracht. Om nu te genieten van de schoonheid ervan. En om te mijmeren over een tijd waarin reizen weer mogelijk zal zijn en al dit fraais met eigen ogen aanschouwd kan worden.

  • Een indringende tijdschets van de wereld ten tijde van corona
  • Met ook speciale aandacht voor Nederland en Vlaanderen
ISBN 9789000375295
Uitgever spectrum
Verschenen 2020
Bladzijden 144 blz.
Bindwijze hardcover