boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda

Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda dumon tak
  • Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda
  • Bibi Dumon Tak
  • € 18,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Een geweldig, vernieuwend, informatief en geestig jeugdboek over dieren

Aby:
Ik vind dat Bibi Dumon Tak met “vandaag houd ik mijn spreekuur over de anaconda” weer een geweldig, vernieuwend, informatief en geestig boek over dieren heeft geschreven.
Kom er maar eens op, om dieren zelf spreekbeurten laten houden over andere dieren, sprekeurten die iets zeggen over de spreker & het besproken onderwerp. Top, voor de middenbuw & bovenbouw van de basisschool.

De uitgever:
Bibi Dumon Tak laat dieren aan het woord die spreekbeurten houden over andere dieren. Sommige dieren hebben elkaar nog nooit gezien, anderen kennen elkaar juist heel goed. Zoals de poetsvis, die vooral de scherpe tanden van de haai kent, en de vos, die voornamelijk is geïnteresseerd in de smaak van de gans. De zebra houdt zijn spreekbeurt over zwart-witte dieren en de doodshoofdvlinder weet alles over de doodshoofdaap te vertellen. En zoals bij iedere spreekbeurt is er na afloop gelegenheid tot het stellen van vragen.
De lezer komt veel te weten over het dierenrijk, en dat nu eens niet door de ogen van mensen, maar door die van de dieren zelf. En dat is niet kinderachtig, maar dierachtig leuk. En extra mooi door de fantastische illustraties van Annemarie van Haeringen.

Hallo, ik ben de regenworm en vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda.
Anaconda’s wonen in het regenwoud van Zuid-Amerika. Ze zijn familie van de boa constrictor. Ze zijn groenachtig bruin met donkere vlekken op hun vel. Ze hebben geen vijanden want ze kunnen iedereen aan. Echt kicken vind ik dat. Wij wormen hebben zoveel vijanden, maar anaconda’s zijn te sterk voor iedereen. Hun naam betekent olifantendoder. Nou, dan weet je het wel.

ISBN 9789045128276
Uitgever Querido
Verschenen 2022
Bladzijden 120 blz.
Bindwijze hardcover