boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Vallen is als vliegen

valen is als vliegen uphoff
  • Vallen is als vliegen
  • Manon Uphoff
  • € 19,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Akelige gebeurtenissen voorzichtig met woorden verbeeld

Aby:
Manon Uphoff heeft (heel erg) nare dingen meegemaakt. En ze kan schrijven. Het moest er eens van komen dat ze die hele nare dingen onder woorden ging brengen, om zo een beeld te schtsen van de daden van haar misbruikende vader. Maar hoe verwoord je dat, zonder in extreme botheid en gruwelijkheid te vervallen?
Uphoff maakt van haar zinnen een labyrint waarin de gruwelijke Minotaurus in het donker zijn wandaden begaat, en waarin de slachtoffers met die feiten proberen om te gaan.
Bepaald geen boek voor lezers die van klare taal en helderheid houden, wel voor hen die op woorden en zinnen willen kauwen en de proëzie van Uphoff weten te waarderen.

De uitgever:
Wanneer haar zestien jaar oudere zus, uitgehongerd en uitgedroogd, van de trap valt en sterft, doet dat als een vonk de woede van de schrijfster ontbranden. De dood van Henne Vuur, ooit haar ‘schaduwmoeder’, dwingt haar een gruwelijk en angstwekkend verleden onder ogen te zien.
Als een aanklager en chroniqueur tekent ze dat verleden op in een boek vol verhalen: over vader Holbein, die ontwerper, tovenaar, wetenschapper, gesjeesd seminarist en god was van een persoonlijke, labyrintische wereld; over Libby en Toddiewoddie, haar andere zussen, met wie ze als heksen wraak kan nemen in hun eigen Walpurgisnacht en kan lachen tot de verlossing volgt; over hun leven vol verpletterende indrukken, lichamelijke onbegrensdheid, misbruik, geweld, schoonheid en pijn.
Vallen is als vliegen is een in de werkelijkheid gewortelde roman over het almaar groter wordende, pijnlijke verleden. Als geen ander weet Manon Uphoff de zoektocht naar liefde, naar een identiteit, hard en tegelijk poëtisch, met kracht en met humor neer te zetten.

ISBN 9789021408026
Uitgever querido
Verschenen 2019
Bladzijden 199 blz.
Bindwijze paperback