boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Vaderland

Vaderland Fernando Aramburu
  • Vaderland
  • Aramburu, Fernando
  • € 17,50

Verzendkosten: 6,95

We bespreken dit boek ook tijdens de fictie-leesclubavond op 30 augustus 2018.

een dikke pil om een vakantielang mee te doen. Vaderland speelt zich af in Baskenland, de thuishaven van de ETA. Twintig jaar na de moord op hun man en vader besluit een gezin terug te keren naar hun dorp. De ETA heeft de strijdbijl begraven. Tijd om hun dorpsgenoten te confronteren met hun schaamte: iedereen keek weg terwijl vader Txato werd bedreigd en afgeknald door de ETA. In hoofdstukken die wisselen in perspectief en in tijd vertelt Aramburu een adembenemend relaas van twee families in het spervuur van de strijd. Je wordt ondergedompeld in een vreemd bekende, onbekende wereld. We bespreken dit boek ook tijdens de fictie-leesclubavond op 30 augustus.

Van de uitgever:
Vaderland is een grootse roman over familie, loyaliteit en strijd. Twintig jaar na de dood van haar man verhuist Bittori terug naar hun geboortedorp. Haar man werd vermoord door de Baskische terreurbeweging eta, vermoedelijk door de zoon van Bittori’s jeugdvriendin, Miren. Voor Bittori sterft, wil ze de ware toedracht kennen. Ze denkt zelfs Mirens zoon te kunnen vergeven om zo het verleden af te sluiten.

Bittori en Miren zijn getekend door een politiek fanatisme waar geen van beiden een boodschap aan had maar dat hen lijnrecht tegenover elkaar heeft geplaatst. En nu moeten ze hun wonden en verdriet, keuzes en hun levens onder ogen zien. Is een verzoening mogelijk?

Vaderland is een grootse roman over familie, loyaliteit en strijd. Fernando Aramburu beschrijft met veel menselijkheid de slachtoffers én de daders, in deze magistrale verbeelding van de bloedige geschiedenis die het Baskenland heeft verscheurd.

ISBN 9789028427181
Uitgever Wereldbibliotheek
Verschenen 2018
Bladzijden 576 blz.
Bindwijze Paperback