boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Uit elkaar

uit elkaar westera weve
  • Uit elkaar
  • Bette Westera en Sylvia Weve
  • € 22,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Uit elkaar gaan levert mooi dicht- en tekenwerk op

Aby:
Man o man (& vrouw o vrouw) wat mooi, dit boek over liefde en ellende, over bij elkaar en uit elkaar. Schitterende gedichten voor de jeugd, lekker om voor te lezen of zelf te lezen, niet alleen beeldend beschreven maar ook beeldig geïllustreerd. Je zou  bijna willen dat je ouders gescheiden zijn, zodat het boek over jou gaat.

De uitgever:
In Uit elkaar behandelen Bette Westera en Sylvia Weve met hun gedichten en illustraties op een luchtige manier het thema echtscheiding. Een troostend, ontroerend en verrassend kinderboek. Echtscheiding Echtscheiding is een thema dat in helaas veel kinderlevens aan de orde is. In het boek Uit elkaar weten Bette Westera en Sylvia Weve dit moeilijke onderwerp op een luchtige en speelse manier te behandelen. Van de eerste prille verliefdheid tot de fase van scheiding en daarna nieuwe gezinssituaties (die ook voor veel plezier kunnen zorgen), Westera en Weve verdichten en verbeelden deze thematiek in brede zin. Soms hoopvol, soms schrijnend, maar altijd gevoelig en origineel – de gedichten weten stuk voor stuk te troosten, te ontroeren en te verrassen. Speciale uitvoering Wat deze uitgave nog specialer maakt is de bijzondere uitvoering. De pagina’s van het boek worden Japans (aan de voorzijde) gevouwen. Deze vouw blijft intact: zo is het mogelijk om tekst en illustraties over de rand van de pagina’s door te laten lopen. Bette Westera en Sylvia Weve Uit elkaar is opnieuw een prachtig boek van het veelbekroonde duo Westera en Weve. Eerder maakten zij al de boeken Aan de kant, ik ben je oma niet!, bekroond met een Gouden Penseel en Vlag & Wimpel van de Griffeljury, en Doodgewoon, bekroond met een Gouden Griffel, een Vlag & Wimpel van de Penseeljury, de Gouden Poëziemedaille én de Woutertje Pieterseprijs. In 2019 werd Sylvia Weve voor haar indrukwekkende en veelzijdige oeuvre bekroond met de prestigieuze Max Velthuijs-prijs. Bette Westera viert in 2019 haar 20-jarig schrijverschap vol mooie, grappige, ontroerende en prijswinnende boeken.

ISBN 9789025771706
Uitgever Gottmer
Verschenen 2019
Bladzijden 136 blz.
Bindwijze hardcover

buikbandje

Je zou  bijna willen dat je ouders gescheiden waren, zodat het boek over jou zou gaan.
Zulke mooie gedichten & tekeningen & gevoelens.