boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw

fonkelrode sterren morosinotto
  • twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw
  • Davide Morosinoto
  • € 19,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

schitterend, historisch, spannend, complex jeugdboek

Aby:
Het eerste boek van deze schrijver vond ik geweldig (het mysterieuze horloge van Walker en Dawn), dus ik was enorm nieuwsgerig naar dit nieuwe boek. En voorwaar! Ook al zo prachtig!
Een Russische tweeling wordt voorafgaand aan het beleg van Leningrad van elkaar gescheiden. Ze beleven los van elkaar gruwelijke, spannende, lieve, fascinerende en bijna ongeloofwaardige maar meeslepende avonturen in hun pogingen weer bij elkaar (en bij hun ouders) te komen, en de Duitse invallers het leven zuur te maken. We volgen ze door hun aantekeningen die ze tijdens hun trektochten in schriftjes bijhouden, waardoor het perspectief ook steeds wisselt tussen de broer en de zus.
En daaroverheen lees je het commentaar van een Russische veiligheidsambtenaar, die in de schriften op zoek gaat naar staatsvijandige activiteiten.
Man o man. Mooi hoor. Een boek voor goedlezende 12-plussers.

de uitgever:
Leningrad, 1941. Ik heet Viktor Nikolajevitsj Danilov. Ik ben op 17 november 1928 geboren in Leningrad. Mijn ouders werken bij de Hermitage. Of beter gezegd, daar werkten ze totdat de oorlog uitbrak. Ik heb een tweelingzus die Nadja heet. Nadja en ik moesten weg uit Leningrad, maar we belandden per ongeluk in twee verschillende treinen. De mijne ging helemaal naar Tatarstan en van haar trein weet ik alleen dat hij in Mga is gestrand. Ik zit in een vrachtwagen die op de weg is geparkeerd. Buiten woedt een storm en het is ijskoud, zeker dertig graden onder nul. Het is een wonder dat ik nog leef. Het beleg van Leningrad duurde bijna drie jaar. Deze dramatische geschiedenis vervlecht zich met het verhaal van Nadja en Viktor, die vastberaden zijn elkaar terug te vinden en hun stad te redden.

ISBN 9789059247260
Uitgever fanyoom
Verschenen 2020
Bladzijden 480 blz.
Bindwijze hardcover