boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Tussen kunst en cash

kunst en cash os ribbens
  • Tussen kunst en cash
  • Pieter van Os & Arjen Ribbens
  • € 23,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Hoe geld de Nederlandse kunstwereld corrumpeert

Aby:
De kunst die ik in huis heb, is laagdrempelig, grappig, kleuurijk, en niet te duur. Ik heb er te weinig sjoege van om er veel aan uit te geven. Al bladerend en lezend in dit boek prijs ik me daar gelukkig mee. Wat een gedoe, wat een gescharrel, en (her en der): wat een boevenbende. Als ik een keer geld (en tijd) over heb om kunst te kopen, ga ik eerst dit boek van voor tot achter uitlezen. Dat lijkt mee ook een goed advies voor anderen.

De uitgever:
De opmerkelijke waardestijging van de allerduurste kunst heeft de groeiende groep mondiaal opererende miljardairs een nieuw beleggingsvehikel verschaft, een alternatief voor goud, aandelen en bitcoins. De keerzijde is helder: hoe meer geld in de kunstwereld omgaat, hoe vaker lelijkheid de schoonheid verdringt. Aan de hand van dertien spelers uit de kunstwereld laten de journalisten Pieter van Os en Arjen Ribbens zien hoe het patina van artistiek heldendom onder druk van het grote geld ook in Nederland een vrijbrief vormt voor schimmige deals, smoezelig gedrag en soms ronduit bedrog. De kwesties in Tussen kunst en cash lezen als meeslepende, soms humoristische en dan weer schokkende verhalen, alle waargebeurd en met hoofdrolspelers als museumdirecteur Beatrix Ruf, kunsthandelaar Jan Six, verzamelaar Bert Kreuk, ontzamelaars in de familie Van Oranje-Nassau en kunstdetective Arthur Brand. Pieter van Os (1971) is schrijver en journalist, onder meer voor NRC en De Groene Amsterdammer. Voor zijn vorige boek, Liever dier dan mens, ontving hij in 2020 de Brusseprijs voor journalistiek en de Libris Geschiedenis Prijs. Arjen Ribbens (1957) is journalist en kunstredacteur bij NRC. Al jaren schrijft hij over de kunstwereld.

ISBN 9789493168831
Uitgever dasmag
Verschenen 2021
Bladzijden 314 blz.
Bindwijze paperback