boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Toen wij vogels waren

toen wij vogels waren banwo
  • Toen wij vogels waren
  • Ayanna Lloyd Banwo
  • € 24,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Schommelen

Lot:
Op de eerste pagina van Toen wij vogels waren wordt een mythisch paradijs gebouwd en op de tweede pagina wordt het genadeloos vernietigd. Dat je dan het boek niet moedeloos weglegt, komt omdat het aan ons en aan Yejide verteld wordt door haar oma Catherine. We zitten met Yejide bij oma op schoot, in de geur van haar pijptabak, gewiegd door de schommelstoel. We bevinden ons op Trinidad en daar willen we wel blijven. Zeer aangeraden door Aby!

Van de uitgever:
Darwin is nog maar net aangekomen in Port Angeles, als hij een baantje vindt als grafdelver. Hij heeft zijn moeder en het rastafarigeloof achter zich gelaten om zijn fortuin te zoeken in de grote stad. Hier moet ook ergens zijn vader wonen, en hij heeft goede hoop dat hij hem in de drukke straten tegen het lijf zal lopen.
In een oud huis op een heuvel, waar het oerwoud en de stad elkaar ontmoeten, ligt de moeder van Yejide op sterven. Haar nalatenschap is bijzonder: ze heeft het vermogen om te communiceren met de doden. De vrouwen in de familie van Yejide stammen af van de corbeaux, de zwarte vogels die bij zonsondergang naar het oosten vliegen met de zielen van de doden. Darwin en Yejide hebben elkaar nodig. Hun lotsbestemming is onlosmakelijk verbonden en ze zullen elkaar vinden op Fidelis, de uitgestrekte oude begraafplaats van Port Angeles, waar geheimen en problemen voor het oprapen liggen.

Vertaling: Hi-en Montijn

ISBN 9789403161013
Uitgever De Bezige Bij
Verschenen 2022
Bladzijden 317 blz.
Bindwijze Paperback met flappen

buikbandje

Van alles dat ik nog niet wist over Trinidad, rastas, het werk op een begraafplaats & mythes over vogels & doden komt samen in dit fijne boek.

-Aby