boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Tijgerbrood

tijgerbrood lasters
  • Tijgerbrood
  • Ruth Lasters
  • € 19,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Even je aandacht erbij houden, bij deze gedichten, maar dan heb je ook wat.

Aby:
Even je aandacht erbij houden, dat moet wel bij het lezen van de gedichten van Lasters. Maar dan heb je ook wat.
Bovendien staat in deze bundel een gedicht over okkernoten, over de verhouding nootkern:schaal, en hoe die zich laat vergelijken met de kern van een mens ten opzchten van het geheel.

De uitgever:
De poëzie van Ruth Lasters is aards, wil aards zijn. In een weloverwogen syntaxis, met een voorkeur voor het onverwachte perspectief en een warm hart voor de zwakkeren, componeert ze versbeelden die afwijkend zijn en energiek, muzikaal en beeldend. Tijgerbrood gaat over het verlangen om voor altijd toevlucht te kunnen zoeken, op te lossen in pure vorm, in woordenloosheid. De auteur is haar vroegere compartimenten kwijt. De dichter, leerkracht, kindervrije vrouw, partner, pacifist, klimaattobber en kunstliefhebber werden samengekneed tot één wezen dat haar hoop, bekommernissen en angsten meer en meer durft te erkennen als die van iedereen. Als brood leven is, zoals men zegt, is tijgerbrood een leven in camouflagevel om als observator ongehinderd de stem te kunnen opvangen van de hele maatschappij.

ISBN 9789028231030
Uitgever Van Oorschot
Verschenen 2023
Bladzijden 80 blz.
Bindwijze paperback