boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

The philosophy of modern song (Nederlandstalige editie)

  • The philosophy of modern song (Nederlandstalige editie)
  • Bob Dylan
  • € 29,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

van de uitgever:

The Philosophy of Modern Song is Bob Dylans eerste boek met nieuw werk sinds Kronieken uit 2004 en het winnen van de Nobelprijs voor de Literatuur in 2016.

Dylan, die vanaf 2010 aan dit boek werkte, deelt zijn uitzonderlijke inzichten over de essentie van populaire muziek. In meer dan 60 hoofdstukken verdiept hij zich in de muziek van anderen – van Stephen Foster tot Elvis Costello en van Hank Williams tot Nina Simone. Hij analyseert de gevaren van eenvoudige rijm, toont aan hoe het toevoegen van één enkele lettergreep een nummer kan ruïneren en licht zelfs de relatie tussen bluegrass en heavy metal toe. De essays zijn geschreven in Dylans unieke proza: levendig en mysterieus, aangrijpend en diepgaand, en vaak met een knipoog. En hoewel ze ogenschijnlijk over de muziek gaan, zijn het tegelijkertijd bespiegelingen over het leven. Daarnaast bevat het boek een weloverwogen selectie van meer dan 150 foto’s en een reeks droomachtige beschrijvingen die het geheel tot een waar heldendicht maken en bijdragen aan het tijdloze karakter van het werk.

Met het uitbrengen van zijn fenomenale album Rough and Rowdy Ways in 2020 werd Dylan de eerste artiest die sinds 1960 elk decennium met een album in de Billboard Top 40 heeft gestaan. The Philosophy of Modern Song bevat veel van wat hij in al die jaren heeft geleerd over muziek. En zoals altijd levert Dylan ook ditmaal weer een monumentale artistieke prestatie.

ISBN 9789000384013
Uitgever Het Spectrum
Verschenen 2022
Bladzijden 352 blz.
Bindwijze hardcover