boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

The hill we climb

the hille we climb gorman krieger
  • The hill we climb
  • Amanda Gorman
  • € 12,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

The hill we climb is een berg die we beklimmen

Aby:
Er is van alles gezegd en geschreven over het gedicht dat Amanda Gorman presenteerde bij de inauguratie van Biden, en daarna ook over de Nederlandse vertaling. Die ene dichter ging het toch niet doen, die andere spokenword-artiest wel. En nu zijn de originele Engelse tekst en de vertaling van Zaïre Krieger in één boek gebundeld, zodat ieder zelf de aard en de kwaliteit van de vertaling kan beoordelen. Handig. Voer voor discussie.

De uitgever:
‘Amanda Gorman betoverde bij de inauguratie van president Biden maatschappelijk betrokken teksten, openhartig en theatraal.’ de Volkskrant
Een luxe tweetalige editie van het inaugurele gedicht van Amanda Gorman, ‘The Hill We Climb’
Zaïre Krieger vertaalt Amanda Gormans werk naar het Nederlands. Met een voorwoord van Oprah Winfrey

Amanda Gorman maakte wereldwijd diepe indruk met de voordracht van haar gedicht ‘The Hill We Climb’ tijdens de inauguratie van Joe Biden. Haar voordracht was een inspirerend voorbeeld van de kracht van literatuur, en haar boodschap van verdraagzaamheid, verbinding en perspectief is een fundament voor talloze generaties. Deze schitterende cadeau-editie van Gormans spoken word-gedicht werd voorzien van een voorwoord door Oprah Winfrey en is een echt collector’s item dat de macht en schoonheid van het woord viert.
Zaïre Krieger vertaalt Gormans poëzie naar het Nederlands en vangt de essentie van deze gedichten op unieke wijze die recht doet aan de spoken word-cultuur.

ISBN 9789029094696
Uitgever Meulenhoff
Verschenen 2021
Bladzijden 52 blz.
Bindwijze hardcover