boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Terra Ultima

terra ultima deleo stern
  • Terra Ultima
  • Raoul Deleo & Noah. J. Stern
  • € 29,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 6,95.

schitterende tekeningen van de dieren in een prachtige fantsasiewereld

Aby:
Toen ik nog een pipootje was, kreeg ik het boek: Halbritters dieren en plantenwereld. Het was een boek vol wonderlijke dieren en plantencombinaties, en ik was er weg van. Ik weet dat schrijvers, waaronder ikzelf, het leuk vinden om in klassen nieuwe dieren uit te vinden, door bestaande beesten met elkaar of met dingen te kruisen. Maar nooit leverde dat zulke mooie platen op als in Terra Utiima. Wat een schitterend tekenwerk van de zeepadkwal, de foedraalgiraffe,de konijguïn en andere beesten. De tekeningen zijn begeleid door dier-wetenswaardigheden en info over het waarschijnlijk onberekbare Terra Ultima.

Een groot (38 * 28 cm) en ook groots boek. Zeker niet alleen voor kinderen. Ook voor tekenliefhebbers en fantasievullers.

De uitgever:
‘De aardbol leek in alle windrichtingen doorkruist en minutieus in kaart gebracht. Maar er bleek iets over het hoofd te zijn gezien, iets aan de atlassen te zijn ontsnapt.
Een heel continent nog wel: Terra Ultima.’
En wat voor een continent: het is kolossaal en volstrekt uniek.
De natuur kon er haar gang gaan zonder ingrijpen van de mens.
Ontdekkingsreiziger Raoul Deleo vond Terra Ultima na een jarenlange zoektocht. Met kleurrijke, gedetailleerde tekeningen doet hij verslag van zijn expedities en van de wonderbaarlijke dieren, planten en landschappen die hij er aantrof.
Terra Ultima zorgde al voor opwinding binnen de wetenschap. Maar nu kan iedereen kennis maken met het onbekende werelddeel. Speciaal voor dit boek kreeg Noah J. Stern, collega-ontdekkingsreiziger en bioloog, toegang tot het archief van Deleo. Hij maakte een representatieve selectie van prenten en aantekeningen, zodat iedereen zich een beeld van dit fascinerende, nieuwe werelddeel kan vormen.

ISBN 9789401465946
Uitgever Lannoo
Verschenen 2021
Bladzijden 80 blz.
Bindwijze hardcover