boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

taalstukken, alles over het Nederlands van nu

taalstukken rene appel
  • taalstukken, alles over het Nederlands van nu
  • René Appel
  • € 20,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Lekkere stukkies taalpraat van een zeer deskundig en begenadigd taalprater

Aby:
Een stuk is een lekker ding (m/v/x),  en deze verzameling taalstukken zijn lekkere dingetjes, teksten om verlekkerd of geamuseerd door te nemen. Dit is wel wis en waarachtig een megacool boek.

De uitgever:
Taalstukken van René Appel is voor iedereen die geïnteresseerd is in de vaak vermakelijke en verrassende eigenaardigheden van ons belangrijkste communicatiemiddel, de Nederlandse taal. Taalstukken. Stukken en stukjes over taalverschijnselen die je stukken van taal kunt noemen.
In Taalstukken neemt taalwetenschapper en schrijver René Appel de lezer mee in de zeer diverse wereld van het hedendaagse Nederlands. Zijn tocht voert ons langs het vocabulaire van verschillende media, de taal van de leden van het Koninklijk Huis, straattaal en Nederengels, tot de verbale strapatsen van politici die bepaalde vragen liever niet beantwoorden, en de taal van vloggende influencers. De lezer leert over de uitroeptekendichtheid en clichés in de taal van ‘de bladen’, over strooiwoorden als ‘eigenlijk’ en ‘ergens’ en onzekerheidsformules als ‘zeg maar’ en ‘soort van’, over patronen in ruzies voor de Rijdende Rechter, over ‘Oliebollerie’ en ‘Snacktaria’ en nog veel meer vermakelijke en interessante aspecten van het Nederlands.
‘René Appel luistert dwars door ons heen en schrijft daar scherpzinnig over.’ – Frits Spits

ISBN 9789026357763
Uitgever ambo anthos
Verschenen 2021
Bladzijden 232 blz.
Bindwijze paperback