boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

switi sranan 9789048861026

switi sranan kooiman
  • switi sranan 9789048861026
  • Noni Kooiman
  • € 35,00

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

De kleurrijke en rijke Surinaamse keuken

Aby:
Een jaar of 35 geleden kocht ik mijn eerste Surinaamse kookboek. Het heette vast iets als “de Surinaanse keuken”, een weinig kleurrijke titel voor een kookboek zonder plaatjes. Ik had geen idee hoe het eten eruit zou moeten zien, of wat ik me moest voorstellen bij bepaalde ingrediënten. Niets ten nadele van het boek, maar ik kon er niets mee.
Hoe anders is Switi Sranan. Vrolijk, kleurrijk, herkenbaar, en dus ook inspirerend voor een leek zoals ik.

 

De uitgever:
In Switi Sranan viert chef-kok en kookboekauteur Noni Kooiman in 120 recepten de culinaire rijkdom van het land van haar vader: van samosa’s en bakkeljauwkroketjes tot salade van bakbanaan en roti met alles erop en eraan. En van saotosoep en snert (ja echt) tot pom, peperganache en tangy tamarindepunch.

Suriname is een land met een belangrijk verhaal dat niet beter verteld kan worden dan aan de hand van eten. Naast de Inheemse bevolking bestaat de Surinaamse maatschappij voor het grootste deel uit Hindoestanen, Creolen, Marrons, Javanen en Chinezen. De Surinaamse keuken is een smeltkroes van alle mensen die er door de jaren heen terecht zijn gekomen en de ingrediënten, kooktechnieken en gerechten die zij met zich meebrachten.

ISBN 9789048861026
Uitgever carrera culinair
Verschenen 2022
Bladzijden 320 blz.
Bindwijze hardcover