boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Suikerland

suikerland goudzand nahar
  • Suikerland
  • Henna Goudzand Nahar & Renate Siepel
  • € 20,00

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Een van de beste jeugdromans over de slavernij

Aby:
Verrassend, vernieuwend, zowel in de vormgeving, de illustraties als de inhoud.
Een hele route wordt afgelegd, van slavenhoudende en tot slaaf gemaakte Afrikanen, via de overtocht naar Suriname tot de plantages met hun opzichters en slavenhouders en slavernij-ontvluchters. Vrijwel niemand is alleen maar goed of slecht, niets menselijks is wie dan ook vreemd, en er zit ontwikkeling in de meeste karakters.
Wat mij betreft is dit een van de beste jeugdromans over de slavernij.

De uitgever:
De Afrikaanse Esi, haar broertje en hun slaaf Lano worden in het dorp door twee mannen ontvoerd en naar de kust gebracht, waar een slavenschip wacht. De kinderen worden samen in het ruim opgesloten en komen terecht op een suikerplantage aan de andere kant van de oceaan. Daar moet Esi een bezemkamer delen met Jantje, zoon van een Amsterdamse opzichter en een zwarte vrouw. Als Esi geheimen over Jantje te weten komt die zijn leven op stelten zetten, kunnen ze niet anders dan een vluchtplan bedenken.

Suikerland mijdt alle clichés en wil aan kinderen vertellen hoe mensen in slavernij leefden. Zowel de Afrikaanse als de Europese geschiedenis van slavernij zijn deel van het verhaal.

ISBN 9789045126999
Uitgever Querido
Verschenen 2023
Bladzijden 288 blz.
Bindwijze hardcover