boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Stad vol geesten

Stad vol Geesten Schwab
  • Stad vol geesten
  • V.E. Schwab
  • € 20,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Spannende fantasy voor jongeren, vol geesten en een enkele geestenjager, tegen de achtergrond van het prachtige Edinburgh

Aby:
Ik las eerder een boek van Schwab (Het inzichtbare leven van Addie LaRue), en vond dat geweldige fantasy voor (desnoods jong-)volwassenen. Schwab schrijft ook zeer leesbare fantasy voor jongere lezers, pubers, zoals dit “Stad vol geesten”. Echt spannend wordt het, als een meisje dat geesten kan zien geconfronteerd wordt met een geest die liever weer levend wordt, en het daarom op levensdraden gemunt heeft.
Voor 11+, schat ik zo.

de uitgever:
Voor de lezers van Nevermoor van Jessica Townsend, Neil Gaiman, J.K. Rowling en alle lezers van Gallant

Cassidy Blakes ouders zijn The Inspecters, een (best wel amateuristisch) team spokenjagers. In tegenstelling tot haar ouders die in het duister tasten, kan Cassidy zelf wél geesten zien. Sterker nog, haar beste vriend Jacob is een geest.
Als The Inspecters besluiten om het behekste Edinburgh in Schotland te bezoeken voor hun nieuwe tv-show, moeten Cassidy – en Jacob – mee. In Schotland is Cassidy omgeven door geesten, die niet allemaal even onschuldig zijn. En als ze Lara ontmoet die ook geesten kan zien, leert Cassidy dat ze een tussenreiziger is. Blijkbaar is het haar taak om ervoor te zorgen dat geesten voor eens en voor altijd achter de sluier blijven die de wereld van de doden scheidt van die van de levenden.
Cassidy weet nog niet zeker of ze deze nieuwe missie wil aangaan, maar ze weet wel dat de sinistere Rode Raaf die in de stad rondspookt niet in haar wereld thuishoort. Door haar krachten komt Cassidy in een episch gevecht terecht dat door de wereld van de levenden en de doden trekt. Ze zal alles op alles moeten zetten om heelhuids terug te keren en haar dierbaren te redden.

In de pers
‘Een episch gevecht’ De Boekenkrant
‘Moedig en snel van geest; Cassidy is inspirerend en haar relatie met Jacob is teder. Het plot is zeer bevredigend.’ Publishers Weekly
‘Schwab is een mooie kennismaking met het genre.’ Algemeen Dagblad
‘Schwab schrijft ongeveer even weelderig en verleidelijk als haar boek is vormgegeven. Geef je eraan over, en je bent gegarandeerd een paar uur lang compleet van de wereld.’ VPRO Gids

ISBN 9789022599501
Uitgever meulenhoff boekerij
Verschenen 2023
Bladzijden 272 blz.