boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Speuren & vinden

speuren en vinden auke visser
  • Speuren & vinden
  • Visser, Auke
  • € 19,95

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Ontdek Nederland in 35 zoekkaarten. Determineren was nog nooit zo leuk

Een dierbare vakantieherinnering: naar het bezoekerscentrum in de duinen (bij Castricum, denk ik) en  dan kijken naar de habitatvitrines met opgezette konijnen en een vos. En dan determinatievellen meenemen! Ik heb ze nog steeds: A3-formaat vellen zwart/wit met getekende schelpen, zeeschuim en haaieneieren. Maar ze mogen nu weg, want nu is er Speuren & vinden: 35 zoekkaarten over de Nederlandse natuur in al zijn facetten. Van ‘Wat is dat voor soort kool?’ via ‘Van welke boom is die knop?’ tot ‘Wat vliegt daar voor libel?’ Ook de strandvondsten kunnen worden gedetermineerd met plaatjes in kleur, dat wel, maar nog steeds hetzelfde vragenspel met ja- en nee-pijltjes.

Van de uitgever:
Speuren & vinden – Ontdek Nederland in 35 zoekkaarten. Ideaal voor wandelingen en speurtochten: ontdek Nederland in 35 zoekkaarten. Leuk voor jong en oud! Dit zoekkaartenboek helpt jou om planten en dieren te ontdekken in je tuin of onderweg. Trek de natuur in en ontdek:
vogels, insecten, (nacht-) vlinders, rupsen, libellen, hommels, kevers, bodemdiertjes, spinnen, paddenstoelen, diersporen, slakken, (wilde) planten, bomen, struiken, boomknoppen, boombladeren, boomvruchten, berm-, water-, duin-, bos-, heideplanten, orchideeën, grassen, varens, mossen, stenen, schelpen, aanspoelsels en nog veel meer.

Een leuke ontdekkingtocht! Speuren naar planten en dieren versterkt je band met de natuur. En hoe meer je van de natuur begrijpt, hoe meer je ervan gaat houden.

ISBN 9789050116336
Uitgever KNNV Uitgeverij
Verschenen 2018
Bladzijden 96 blz.
Bindwijze Paperback met flappen