boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Socrates op sneakers

socrates sneakers wiss
  • Socrates op sneakers
  • Elke Wiss
  • € 21,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Een snelle handleiding tot het stellen van vragen die tot verdieping kunnen (!) leiden

Aby:
Een snelle handleiding tot het stellen van betere, open vragen die leiden tot beter doordachte en doorleefde antwoorden. Na de eerste 50 bladzijden kon ik al wat suggesties en technieken toepassen. Het viel me verder lezend wel op dat het boek zegt gericht te zijn op betere gesprekken, maar het toch vooral de vraagkant van het gesprek betreft, en niet de tweezijdigheid. Met dat in het achteroofd is het nuttig en goed leesbaar.

De uitgever:
Met Socrates op sneakers tackelt praktisch filosoof Elke Wiss de kunst van een goed gesprek. In een tijd waarin iedereen door elkaar roeptoetert en meningen al snel dezelfde waarde als feiten krijgen, is de verbinding vaak ver te zoeken. We proberen de ander eerder te overtuigen van ons gelijk dan dat we samen op zoek gaan naar wezenlijke antwoorden. Veel van onze gesprekken hebben daardoor meer weg van een debat dan van een dialoog. We praten liever dan dat we luisteren, voor vragen stellen hebben we geen tijd. En toegeven iets niet te weten is al helemaal geen optie. Hoe mooi zou het zijn als je op elk moment en in iedere situatie weet hoe je precies díé vraag stelt die leidt tot een goed gesprek?

In Socrates op sneakers leert Elke Wiss je hoe je dat doet. Met Socrates en andere filosofen als inspiratiebron laat zij zien waarom we zo slecht zijn in het stellen van goede vragen, én hoe we er beter in worden. Socrates op sneakers leert je de vaardigheden die nodig zijn om die vragen te stellen die verrassen en aan het denken zetten. Zodat we gesprekken voeren die leiden tot verdieping en verbinding. Met een ander, én met jezelf.

ISBN 9789026346897
Uitgever ambo/anthos
Verschenen 2020
Bladzijden 256 blz.
Bindwijze paperback