boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Sneller langzaam

  • Sneller langzaam
  • Judith Herzberg
  • € 17,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

van Joost:

Bij geen andere dichter dan Judith Herzberg is zwaarte zo licht, en lichtheid zo gewichtig. En altijd weer sta ik paf van de volkomen natuurlijke toon, en de volstrekt heldere complexiteit van haar werk. Wat een geluk dat wij in dezelfde tijd mogen leven en lezen als deze dichter.

van de uitgever:

Na ± 8 Speelse stukken, met de licht-absurdistische toneelstukken van Judith Herzberg, en een tweede bundel met korte gedichten, 100% Hopla’s, verschijnt deze dichtbundel met uitsluitend nieuwe poëzie. Aan Judith Herzberg werd in 2018 de belangrijkste literaire prijs, de Prijs der Nederlandse Letteren, uitgereikt. In het juryrapport stond: ‘Herzbergs poëzie is hartverscheurend eenvoudig en juist daardoor complex. Haar precieze observaties uit het dagelijks leven leggen iets essentieels van het menselijk verkeer bloot. Haar werk kan zich meten met dat van Nobelprijswinnares Wislawa Szymborska. Haar toon is altijd natuurlijk, zo natuurlijk dat die alleen maar het gevolg kan zijn van een enorme beheersing van taal en vorm, van techniek. Die beheersing blijkt ook uit de manier waarop ze klank gebruikt. Haar taal nadert de muziek.’

 

ISBN 9789463361422
Uitgever De Harmonie
Verschenen 2022
Bladzijden 47 blz.
Bindwijze paperback