boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

slavernij

slavernij
  • slavernij
  • rijksmuseum
  • € 27,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Het boek bij de tentoonstelling in het rijksmuseum

Aby:
Morgen (1 juli 2021) is het keti koti, de dag waarop het formele einde aan de Nederlandse slavernij herdacht en gevierd wordt. Een goede reden om dit boek dat past bij de tentoonstelling in het Rijksmuseum te tonen.

De uitgever:
Slavernij, het verhaal van João, Wally, Oopjen, Paulus, Van Bengalen, Surapati, Sapali, Tula, Dirk en Lohka. Wat wist een vrouw die leefde en werkte in slavernij over haar ‘eigenaar’ in de Republiek der Nederlanden? Wat wist een suikerraffinadeur in Amsterdam van de omstandigheden waaronder de ruwe suiker die hij verwerkte, was verbouwd? En wat wist een vrijheidsstrijder op Curaçao van de strijd voor gelijke burgerrechten die in Europa werd gevoerd? Onder Nederlands gezag zijn in de koloniale tijd meer dan een miljoen mannen, vrouwen en kinderen uit Azië en Afrika tot slaaf gemaakt en verscheept naar een voor hen onbekende plek op de wereld. Over hun levens is vaak weinig bekend. Aan de hand van diverse bronnen brengt Slavernij tien personen uit deze periode in beeld: mensen die leden onder het slavernijsysteem, die ertegen in opstand kwamen en mensen die ervan profiteerden. Dit brede palet aan individuele ervaringen laat uiteenlopende facetten van de Nederlandse slavernijgeschiedenis zien en geeft ons een bijzonder inzicht in de maatschappelijke werkelijkheid van toen.

ISBN 9789045042459
Uitgever atlas contact
Verschenen 2021
Bladzijden 352 blz.
Bindwijze paperback