boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Schemervluchten

  • Schemervluchten
  • Macdonald, Helen
  • € 22,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Van Lot:

Macdonald schreef een aantal jaar geleden H is van Havik, over de rouw om de dood van haar vader, het temmen van een havik, de prachtige en de harde kanten van de band tussen mens en natuur. De band tussen mens en natuur is ook steeds het onderwerp in de essays in Schemervluchten. Macdonalds pen is alsof er iemand naast je staat, die met sierlijke armgebaren je wijst op de dingen om je heen die je nog niet zag en erover vertelt met een gretige, erudiete stem.

Van de uitgever:

in Schemervluchten zijn Helen Macdonalds mooiste natuuressays bijeengebracht, over onder meer heimwee naar het oude platteland, zwanen vangen, paddenstoelen plukken, knokkende hazen en zonsverduisteringen.

Haar essays zijn kalme overpeinzingen over gevangenschap, vrijheid en vluchten. Macdonald neemt de lezer mee op een persoonlijke reis: ze observeert de massale trek van zangvogels vanaf de top van het Empire State Building, ziet tienduizenden kraanvogels op hun vlucht boven Hongarije en gaat op zoek naar de laatste wielewaal in Suffolk. Subtiel laat ze zien dat we van de natuur kunnen leren en er troost uit kunnen putten. Schemervluchten is een aangrijpend en diepzinnig boek van een van de beste natuurschrijvers van deze tijd.

ISBN 9789403144900
Uitgever De Bezige Bij
Verschenen 2021
Bladzijden 304 blz.
Bindwijze paperback