boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Schellingwoude leven op de scheiding van water en land

schellingwoude
  • Schellingwoude leven op de scheiding van water en land
  • Stichting Historisch Centrum Amsterdam Noord
  • € 25

LET OP! Wij versturen dit boek niet. Je kunt het wel ophalen in de winkel

Aby:
Een veelzijdig en veelomvattend, doorwrocht en verluchtigd boek over een wijk in Noord. Van het prille begin tot nu, met roemruchte periodes en gewoon dagelijks leven. Interessant, niet alleen voor de Schellingwouder Noorderling.

De uitgever:
Na jaren onderzoek in archieven, kranten, boeken en in digitale bronnen is ons boek over de geschiedenis van Schellingwoude klaar. Je leest daarin over de aanleg van de Oranjesluizen, het inmiddels verdwenen Marinevliegkamp aan het Buiten-IJ en de Schellingwouderbrug, maar er is meer. Het dorp speelde eeuwen geleden een belangrijke rol tijdens de Opstand en de Slag in de Zuiderzee.
In contact met de landdorpen streden de Schellingwouders vasthoudend voor het gemeen maken van het dijkonderhoud: ‘wie het water deert, die het water keert’! En het gaat natuurlijk ook over het bootje van Schellingwoude.
Vele bewoners hebben met verhalen en materiaal aan dit boek bijgedragen.
Ben je al nieuwsgierig naar het verhaal over de regenmaker, de vondeling van Schellingwoude, de verliefde onderwijzer of het schietincident van 7 mei 1945?

Schellingwoude, leven op de scheiding van water en land” ziet er prachtig uit. Het boek laat een boeiend beeld zien van een intiem dorp, al eeuwen gelegen op de scheiding van water en land. In 1921 werd Schellingwoude geannexeerd door Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema schreef een voorwoord.
Het boek is rijk geïllustreerd en fraai vormgegeven, het omvat 230 pagina’s kleurendruk op A4-formaat.

ISBN 9789080118096
Uitgever Stichting Histrsch Centrum Amsterdam Noord
Verschenen 2020
Bladzijden 234 blz.
Bindwijze paperback