boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Rosie hartje Jack

rosie hartje jack darbon
  • Rosie hartje Jack
  • Mel Darbon
  • € 18,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Nogal een avontuur vanuit het hoofd van een meisje met het syndroom van Down

Aby:
(Kinder-)boeken geschreven vanuit iemand met autisme, die zie je vaker. Maar vanuit de optiek van iemand met Down?
De samenvatting is makkelijk te geven: Jongetje houdt van meisje. Meisje houdt van jongetje. Vader van het meisje vind het jongetje maar niks, en verbiedt de relatie. Meisje laat het er niet bij zitten en vecht voor haar grote liefde.
Maar er is natuurlijk veel meer. Het meisje heeft het syndroom van Down, de jongen heeft bij zijn geboorte te weining zuurstof gekregen en heeft daar gedragsstoornissen aan over gehouden. De jongen verhuist tegen zijn wil naar een andere stad, en het meisje gaat geheel zelfstandig (als wegloper) achter hem aan. En man o man, de auteur laat haar hoofdpersoon wel heel veel hordes nemen. Gruwelijke hordes, lieve hordes, hoge hordes. Met een interessant perspectief.
Voor 14+

De uitgever:
Rosie houdt van Jack. Jack houdt van Rosie. Dus als ze elkaar kwijtraken, doet Rosie alles om de jongen die de zon in haar hoofd laat schijnen te vinden. Zelfs wegrennen van huis. Zelfs Londen doorkruisen om naar Brighton te reizen, ook al sneeuwt het en rijden er bijna geen treinen. Zelfs als mensen denken dat een meisje zoals Rosie zich nooit in haar eentje zal kunnen redden. Rosie hartje Jack is een prachtig verhaal over vechten voor de vrijheden die we als vanzelfsprekend aannemen: onafhankelijkheid, acceptatie en liefde. Mel Darbon werkte voor dit boek nauw samen met meelezers met het syndroom van Down. ‘Een verhaal over de kracht van liefde en het belang om niet te vergeten dat mensen niet door hun beperking gedefinieerd worden.’ – Mail on Sunday ‘Een boeiend verhaal over doorzettingsvermogen en moed. Een ontroerend boek waar je vrolijk van wordt.’ – The Guardian

ISBN 9789463491884
Uitgever blossom books
Verschenen 2020
Bladzijden 352 blz.
Bindwijze paperback