boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Rosa Parks, Van klein tot groots 9789051167832

rosa parks kaiser antelo
  • Rosa Parks, Van klein tot groots 9789051167832
  • Lisbeth Kaiser (tekst), Marta Antelo
  • € 14,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

De heldhaftige heldin Rosa Parks, beschreven voor de kleintjes

Aby:
In de reeks “Van klein tot groots” worden bekende historische figuren zo beschreven dat kinderen uit de laagste klassen van de basisischhol er ook iets van opsteken. Coco Chanel, Anne Frank, en in dit geval: Rosa Parks, de burgerrechtenactiviste die in de jaren vijftig van de vorige eeuw opkwam voor de rechten van donkerdere mensen in de Verenigde Staten.
Ieder keer als ik over haar lees of hoor, schieten er tranen in mijn ogen. Ook bij deze versie voor de jonkies. Knap hoor.

De uitgever:
Van klein tot groots Dit boek is onderdeel van de serie ‘Van klein tot groots’, waarmee kinderen én volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke vrouwen uit de wereldgeschiedenis. Elk deel laat zien hoe een klein meisje met een grote droom opgroeide tot een sterke vrouw met grootse ideeën. ROSA PARKS (Tuskegee, 4 februari 1913 – Detroit, 24 oktober 2005) Rosa Parks groeide op in Alabama, waar ze al op jonge leeftijd leerde om voor zichzelf op te komen. Ze groeide op tot een burgerrechtenactiviste die met haar moed en waardigheid een beweging op gang bracht die een einde zou maken aan de rassenscheiding. Rosa zou nooit stoppen met haar strijd voor gelijke rechten. Ze is voor ontelbaar veel mensen een voorbeeld geworden van moed, waardigheid en doorzettingsvermogen in de strijd tegen ongelijkheid.

ISBN 9789051167832
Uitgever de vier windstreken
Verschenen 2020
Bladzijden 34 blz.
Bindwijze hardcover