boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Retour de France

Retour de France Peter Giesen
  • Retour de France
  • Giesen, Peter
  • € 19,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Peter Giesen reist door Frankrijk langs de Route Nationale 7, de oude weg van Parijs naar Menton. Zijn omweg is de Franse geschiedenis, die hij beschrijft in Retour de France. Elke etappe belicht een ander aspect. Zo is Fontainebleau de stopplaats om het over het Franse koningshuis te hebben, in Nevers verhaalt Giesen over het Katholicisme, maar de geschiedenis stopt niet bij eergisteren en daarom is bij Ivry-sur-Seine de banlieu aan de beurt en in de Var het Front National. Prettig aan de aanpak van Giesen is dat je geen voorkennis nodig hebt. Hij beschrijft de Franse geschiedenis ook voor mensen die na hun eindexamen geschiedenis nooit meer aan de Zonnekoning hebben gedacht.

Van de uitgever:
Al decennialang is Frankrijk ons favoriete vakantieland. Tegenwoordig rijden we met hoge snelheid over de autoroute naar het zuiden, maar vroeger was het de kronkelende Route 7 die ons vanuit Parijs dwars door talloze steden en dorpen naar de Côte d’Azur leidde. Over deze route nostalgique trekt Volkskrant-correspondent Peter Giesen dwars door Frankrijk, op zoek naar de ziel van het land. Onderweg naar het zuiden schrijft hij over de islam in de banlieues, de hofcultuur van Versailles, het belang van het katholieke geloof in Nevers, alsook over de kunst, de auto-industrie, de landbouw en de beroemde gastronomie. Over een land dat keer op keer probeert aansluiting te vinden bij de moderne tijd, om zich telkens weer te laven aan dat kleurrijke verleden.

ISBN 9789400407251
Uitgever Thomas Rap
Verschenen 2018
Bladzijden 336 blz.
Bindwijze Paperback