boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Het probleem met bokken en schapen

  • Het probleem met bokken en schapen
  • Cannon, Joanna
  • € 12,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

In een hete zomer gaan twee meisjes op zoek naar hun verdwenen buurvrouw. Eigenlijk denkt Grace dat buurvrouw Creasy ‘m gewoon gesmeerd is, maar de zomer is lang en leeg en dus gaat ze met haar vriendinnetje Tilly toch rondvragen in het dorp. Het kinderperspectief dat Cannon neemt, levert grappige en zintuiglijke observaties op.

Engeland, 1976. Mevrouw Creasy wordt vermist en op straat is het geroddel niet van de lucht. De tienjarige Grace en Tilly gaan zelf op onderzoek uit. Terwijl ze proberen te begrijpen wat ze zien en horen, ontvouwt zich een ingewikkelde geschiedenis boordevol bedrog, want iedereen in de buurt heeft wel iets te verbergen. Naarmate de buurt zijn geheimen prijsgeeft, ontdekken de amateurdetectives veel meer dan ze hadden gedacht. Deels whodunnit, deels een verhaal over volwassen worden is Het probleem met bokken en schapen een eigenzinnige en betoverende debuutroman over een gemeenschap die behoefte heeft aan absolutie en twee meisjes die leren wat het betekent om ergens bij te horen.

ISBN 9789492086488
Uitgever Orlando
Verschenen 2017
Bladzijden 350 blz.
Bindwijze paperback