boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Prachtige wereld, waar ben je

prachtige wereld waar ben je rooney
  • Prachtige wereld, waar ben je
  • Sally Rooney
  • € 24,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Prachtige wereld, waar ben je is misschien wel Rooneys beste roman tot nu toe

Lot:
Je zou het op basis van sommige recensies niet zeggen, maar Prachtige wereld, waar ben je is misschien wel Rooneys beste roman tot nu toe. Gelaagder in techniek. De ambivalentie van idealen en activisme tegenover liefde en het gewone leven is meer uitgewerkt. Haar personages iets minder ongenaakbaar. Wat blijft: de eenvoud in haar taal, die ik heel aantrekkelijk vind. En ik heb nog steeds het idee dat er meer op het papier staat dan ze zelf door heeft. Mooi om een talent te zien ontwikkelen! Tegelijkertijd: als je de vorige romans niet goed vond, sla deze dan over.

Aby:
Deze heb ik nog niet gelezen, maar “Normale mensen” wel, en dat smaakte naar meer.

De uitgever:
Prachtige wereld, waar ben je is de nieuwe roman van Sally Rooney, auteur van Gesprekken met vrienden en Normale mensen.
Alice ontmoet Felix. Zij is succesvol romanschrijver, hij werkt in een distributiecentrum. Ze vraagt of hij met haar meegaat op reis naar Rome. Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar kunnen ze elkaar ook vertrouwen? Alice’ beste vriendin Eileen verwerkt een pijnlijke relatiebreuk en flirt weer met Simon, die ze al kent van kindsaf aan. Ze houden van elkaar, maar willen ze hun vriendschap op het spel zetten voor een relatie?Prachtige wereld, waar ben je gaat over vier mensen die elkaar liefhebben en elkaar pijn doen. Het gaat over seks, over vriendschap en over de wereld waarin zij leven. Het is een universeel verhaal, dat zich afspeelt in Dublin en een klein stadje aan de Ierse westkust, over de vage grens tussen alleen-zijn en eenzaam zijn, en over hoe je je leven kan delen met anderen.

‘Wat Rooney’s boeken zo aantrekkelijk maakt, is die verstrengeling van intellectuele branie en schoorvoetende kwetsbaarheid, van seks en existentialisme. Ze schrijft nuchter en toch sensueel, even sober als suggestief.’ – De Tijd

‘En schrijven kan Rooney. Haar lezen is een ongemeen spannende ervaring. Rooney’s originaliteit schuilt in haar sensitiviteit en inzicht. Ze floreert in dialogen waarin mensen nooit precies onder woorden brengen wat ze bedoelen en in het commentaar dat die wankele inborst subtiel openbaart.’ – Trouw

ISBN 9789026357244
Uitgever ambo anthos
Verschenen 2021
Bladzijden 384 blz.
Bindwijze hardcover
Andere talen Engels - €