boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Planeet Omar, probleemplaneet

planet omar zanib miam
  • Planeet Omar, probleemplaneet
  • Zanib Miam
  • € 14,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Deze graphic novel over een islamitisch jongetje is weer eens iets anders

De Uitgever:
Bekijk de wereld door de ogen van Omar, die trots is om moslim te zijn maar zich tegelijkertijd moet aanpassen om een plekje te vinden in de westerse wereld. Hoe doe je dat als je op een nieuwe school komt en ten prooi valt aan de grootste pestkop uit de klas? Of hoe ga je om met een klasgenoot die roept dat alle buitenlanders het land uit moeten worden gestuurd? Omar heeft het idee dat hij van het ene probleem in het andere terechtkomt. Zijn ouders, allebei wetenschappers, proberen overal een verklaring voor te geven. Maar voor Omar is het een kwestie van overleven – alsof er zombies achter hem aan zitten. Gelukkig komt het Suikerfeest eraan. Omar hoeft nog niet aan de Ramadan mee te doen vanwege zijn leeftijd, maar scoort toch al graag punten in ruil voor cadeautjes en lekker eten. Misschien kan hij zijn nieuwe vrienden en de xenofobe buurvrouw ook voor het feest uitnodigen? Of is dat toch niet zo’n goed idee… De warme en humoristische schrijfstijl van Zanib Mian trekt je direct Omars wereld in – een toegankelijkere kennismaking met en herkenning van de islam kun je niet krijgen!

Aby:
Weer eens iets anders, een graphic novel voor 7+’rs, waar naast een heleboel geestige flauwekul aardig wat info over de islam en de betekenis daarvan voor jonge kinderen wordt gegeven. Ik vind het wel wat.

ISBN 9789021419619
Uitgever Volt
Verschenen 2019
Bladzijden 221 blz.
Bindwijze hard-cover