boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Patroon

patroon kunst
  • Patroon
  • Marco Kunst
  • € 16,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Meegesleept door de gedachten en gevoelens van een dader tegen wil en dank

Aby:
Marco Kunst schrijft stapelsgewijs goede boeken, en dit is misschien wel zijn meeslependste. Mylo is medeverantwoordelijk voor de dood van zijn beste vriend, en probeert de gebeurtenissen en gedachten te ordenen, te begrijpen, te verwerken, en gaat ondertussen samen met zijn opa wat demonen uit het familieverleden te lijf.
Ik vind het een indrukwekkend boek, waarbij je door de gevoelens van een jongere wordt meegesleurd.

De uitgever:

‘Patroon’ is een indringend boek voor jongeren vanaf 13 jaar, over een heftige gebeurtenis tussen twee beste vrienden en mysterieus familiegeheim. Marco Kunst (bekend van ‘Het verlangen van de prins’ en ‘Offline’) toont zich een veelzijdig auteur met dit diepgaande verhaal.

In een melige bui besluiten Mylo en zijn beste vriend Mees tot een experiment: met niets anders dan een hamer en een tang vuren ze een kogel af. Het gaat gruwelijk mis, Mees krijgt de kogel in zijn hoofd en sterft. Mylo moet verder leven zonder zijn vriend en mét een enorm schuldgevoel. Mylo’s opa blijft hem steunen en samen gaan ze op reis. Naar Amerika, het land waar opa’s roots liggen en waar Mylo’s vader woont, die hij nooit eerder heeft ontmoet. Maar een reis die bevrijdend zou moeten zijn na de onvoorstelbare gebeurtenissen thuis, legt juist een gruwelijk geheim bloot. Een geheim waarin opa al zijn hele leven gevangen zit en dat alles te maken blijkt te hebben met de dood van Mees. Lukt het Mylo om te ontsnappen aan het patroon dat zijn familie al drie generaties in zijn greep houdt?

Kunst vindt gloednieuwe taal om koord te dansen tussen het allerergste onder ogen zien en pure levenslust.
Beklemmend, maar ook humoristisch en geestverruimend.

ISBN 9789025775988
Uitgever Gottmer
Verschenen 2022
Bladzijden 192 blz.
Bindwijze hardcover