boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Over het water

over het water paperback brink
  • Over het water
  • Brink, Hans Maarten van den
  • € 17,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Hét boek van de winkel

Eén van de mooiste boeken uit de Nederlandse literatuur. Een must voor roeiers, waterratten, Amsterdammers, vrienden, literatuurliefhebbers, iedereen met een boekenkast.

Anton groeit op in de Amsterdamse school-buurt in Amsterdam-zuid. Vanaf het moment dat hij als kleuter een keer met zijn voeten in de Amstel staat is hij gefascineerd door water. Als tiener blijkt hij talent te hebben voor roeien. Samen met David traint hij voor de Olympische spelen. Een gouden zomer in 1939, waarop Anton 5 jaar later terugkijkt.

Een klein verhaal met grootse impact. Van den Brink vertelt precies genoeg, geen scene teveel. Zijn schrijftstijl daarentegen is prachtig. Gedetailleerd, beelden, rijk. Ik ken geen boek waarin de ervaring van water beter wordt beschreven dan Over het water met onvergetelijke beschrijvingen van roeitochten in de regen en pootjesbaden. 20 Jaar oud, maar geen moment verouderd.

Het is niet voor niets dat de winkel naar dit boek is vernoemd.

 

 

ISBN 9789025471903
Uitgever Atlas Contact
Verschenen 1996
Bindwijze paperback
Ook verkrijgbaar als 144 - €