boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Op de rug van Bigi Kayman

op de rug van bigi kayman Goudzand nahar
  • Op de rug van Bigi Kayman
  • Henna Goudzand Nahar
  • € 18,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Kleurrijk geïllustreerd voorleesverhaal over twee kinderen die vluchten uit slavernij

Aby:
Er zijn bij mijn weten niet zo heel recente veel voorleesbare kinderboeken over de slavernij, en dit boek vult daarmee een leemte. Buitengewoon kleurrijk, verteld vanuit het perspectief van twee kinderen die in slavernij opgroeien, en met behulp van een legendarische kaaiman uit een bekend Surninaams kinderliedje weten te vluchten en ook hun ouders weten te bevrijden. Hoopvol.

De uitgever:
Uniek voorleesverhaal over de slavernij
Kofi en Afi moeten de hele dag werken. Ze zijn net als hun ouders tot slaaf gemaakt. Als ze op een dag horen dat hun vader misschien verkocht zal worden, besluiten ze te vluchten. Het wordt een hachelijke tocht door de wildernis, waar ze oog in oog met gevaarlijke dieren komen te staan. Als ze eindelijk bij het moeras komen waar gevluchte mensen zouden leven, is er niemand te zien. Zijn ze helemaal voor niets gekomen? Ze verliezen de moed, tot ze plots de grote kaaiman zien…
Schrijfster Henna Goudzand Nahar liet zich voor dit boek inspireren door het leven van de Brooskampers, die als slaven in Suriname leefden en zich vrij maakten door te vluchten naar een moerasgebied tussen de Surinamerivier en de Boven-Commewijne. Volgens de legende droeg een enorme kaaiman met gras op zijn rug de eerste Brooskampers naar de overkant.

ISBN 9789045126685
Uitgever Querido
Verschenen 2021
Bladzijden 64 blz.
Bindwijze hardcover