boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

onze kinderen

onze kinderen marissing
  • onze kinderen
  • Renée van Marissing
  • € 20,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Een reis door heden en verleden als in een botsauto

Aby:
Pa gaat dood, herinneringen komen vanzelf omhoog dwarrelen, maar naar goede herinneringen moet gezocht worden. De dronkenlap heeft er een zooitje van gemaakt, en de dochters hebben het er op verschillende manieren moeilijk mee. En ondertussen zijn er zwangerschappen en relatiedingetjes. En zorgen om het eigen ouderschap.
Van Marissing verweeft het heden en verleden door elkaar, het lijkt wel een reis met een botsauto, maar dan zonder de irritant pijnlijke klappen.
Boeiend boek.

de uitgever:
Wanneer Mia’s vader overlijdt, moet ze samen met haar zus Iris zijn huis leegruimen. Door de tijd die ze daar doorbrengt, komen jeugdherinneringen bovendrijven en leert ze kanten van haar vader, een notoire drinker, kennen die ze niet eerder zag. Iris blijkt zich bepaalde gebeurtenissen heel anders te herinneren dan Mia en wil zo snel mogelijk verder met haar leven.
Mia staat op het punt moeder te worden; haar vriendin Sally is zwanger van hun eerste kind. De keuze wie er zwanger zou worden was makkelijk voor Mia, want ze voelt geen behoefte haar DNA door te geven. Maar hoeveel zeggen genen, hoe werken verhalen door tijdens het opgroeien en hoeveel ruimte nemen trauma’s in in een lichaam?
Onze kinderen is een intieme vertelling over familie, verlies en de vraag wat ouderschap behelst.

ISBN 9789021414461
Uitgever querido
Verschenen 2021
Bladzijden 168 blz.
Bindwijze paperback