boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

ontwaak!

ontwaak! engelen
  • ontwaak!
  • ewald engelen
  • € 17,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Een inzichtgevend en boos boek over hoe de burger in het pak wordt genaaid

Aby:
Een in zijn stijl klassiek socialistisch aandoende, maar inzichtgevende verhandeling over het kwaad van het kapitalisme, de neoliberale samenleving, de uitbuiting van de burger en de verwaarlozing van de samenleving ten gunste van de hebbers en graaiers. Ewald Engelen twijfelt niet over zijn veelomvattende gelijk, en weet dat goed te brengen. Als je daar tegen kan, dan heb je wat aan dit boek. Als je er niet tegen kunt ook, maar moet je even doorbijten.

De uitgever:
Het mysterie van onze tijd is niet de politieke fragmentatie, de electorale woede of het rechtspopulisme, maar waarom al die protesten en tegenstemmen zo machteloos zijn gebleken. Wanneer de boze burger in het stemhokje staat, kleurt hij toch weer de vakjes rood die horen bij de grote middenpartijen, de VVD voorop.
In een vlammend essay laat Ewald Engelen zien waarom de burger de politiek niet afrekent op de gevolgen van het decennialange neoliberale beleid: de eurocrisis, de bankencrisis, de flexibilisering van de arbeidsmarkt, belastingverlaging voor het grootkapitaal, de ecologische ramp die zich voltrekt, et cetera.
Met de sociaaleconomische crisis in coronajaar 2020 als vuur voor zijn betoog, biedt Ewald Engelen iedereen die in maart 2021 moet kiezen stof tot nadenken.

ISBN 9789025313050
Uitgever athenaeum-polak & van gennep
Verschenen 2021
Bladzijden 224 blz.
Bindwijze paperback