boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

ons geld is stuk slagter
  • Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is
  • Bert & Peter Slagter
  • € 22,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Veelomvattende info over bitcoin

Aby:
Ik wilde ook wel wat meer weten over bitcoin, en kreeg dit boek in handen. Vrijwel alles wat erin staat is wetenswaardig, van de geschiedenis tot de techniek, van de rol van beleggers tot de toezichthouders, van de vrijgevochten aanbidders tot de cynici.
Het lijkt me ook toegankelijk voor de niet-economen en niet-informatici.

De uitgever:
Ons geld is stuk. Voor een groeiende groep Nederlanders wordt het steeds lastiger om vermogen op te bouwen. Ze beginnen hun loopbaan met een flinke studieschuld. Huizen zijn onbetaalbaar. Op spaargeld krijg je geen rente meer. Ze worden ‘slapend arm’.
Wereldwijd leven miljarden mensen onder financiële censuur en surveillance of hoge inflatie. Hun bankrekeningen worden afgesloten, omdat ze opkomen voor minderheden of de oppositie steunen. Of ze werken in het buitenland en betalen schandalige tarieven om hun loon naar hun familie thuis te sturen.
Bitcoin zou onderdeel kunnen zijn van de oplossing.
Bitcoin is een radicaal nieuw geldsysteem dat bij uitstek geschikt is voor een toekomst waarin we steeds meer digitaal doen. Het is programmeerbaar geld, een open protocol waar iedereen toepassingen op kan bouwen, vergelijkbaar met de internetprotocollen waar we dagelijks gebruik van maken.
Wij garanderen niet dat bitcoin een succes wordt. Sterker nog, we zien allerlei manieren waarop het kan mislukken. Maar we zien ook manieren waarop het kan slagen en de wereld ingrijpend kan veranderen.
Hoe? Dat lees je in dit boek. Een degelijke introductie tot bitcoin zonder dat het een hele studie wordt.

ISBN 9789048859511
Uitgever hollands diep
Verschenen 2021
Bladzijden 304 blz.
Bindwijze paperback