boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Ober, er zit natuurkunde in mijn soep

helen czerski ober natuurkunde soep
  • Ober, er zit natuurkunde in mijn soep
  • Czerski, Helen
  • € 22,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

5 Ballen in het NRC Handelsblad voor glas, priklimonade en rozijnen

Ober, er zit natuurkunde in mijn soep kreeg 5 ballen in het NRC afgelopen weekend. Uit de recensie begreep ik dat ik een onwaarheid voor waar heb gehouden: dat glas een zeer trage vloeistof is. Czerski legt uit welk effect dit valse idee heeft opgeroepen en hoe het eigenlijk zit. Het boek opengeslagen, leerde ik over dichtheid en zwaartekracht aan de hand van priklimonade en rozijnen. Uitproberen! Nadeel van het boek is misschien dat je je realiseert hoe weinig je eigenlijk weet.

Van de uitgever:
Wetenschapper en tv-presentator Helen Czerski legt in dit boek de mooiste ideeën uit de natuurkunde uit aan de hand van het dagelijks leven.

Met humor en aanstekelijke nieuwsgierigheid laat Czerski zien hoe vertrouwde zaken als een koffievlek of ketchupfles een licht kunnen werpen op valwinden, medische tests en onze energiebehoefte in de toekomst. Want juist in de dingen waar we normaal gesproken niet over nadenken zitten de principes verstopt die verklaren hoe het menselijk lichaam, de wereld en zelfs het hele universum werken.

Als je eenmaal weet welk natuurkundig principe betrokken is bij een ei koken of een magneet op de koelkast plakken, zullen de stukjes van een veel grotere puzzel op hun plek vallen. Dit prachtig geschreven en toegankelijke boek maakt dat je zelf overal natuurkunde in herkent, je nooit meer om een goed verhaal verlegen zit én je eindelijk te weten komt wat je broodrooster met de rest van het universum gemeen heeft.

ISBN 9789492493132
Uitgever Maven Publishing
Verschenen 2017
Bindwijze paperback