boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Niemands meisje

  • Niemands meisje
  • Rood, Lydia
  • € 14,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Niemands meisje 13+

De jongerenroman Niemands meisje van veelschrijfster Lydia Rood gaat over de vijftienjarige Liesbeth. Ze groeit op in een complex gezin en is opgenomen in een kliniek. Via haar dagboeknotities en de transcripties van de gesprekken met haar therapeut en de lotgenotengroep ontvouwt zich langzaam het antwoord op het hoe en waarom van haar opname. Een ontroerend en pijnlijk verhaal. Knap hoe Lydia Rood zich in de belevingswereld van dit meisje kan verplaatsen.

Van de uitgever:

“Ik krijg altijd de schuld. Omdat ik schreeuw, kwaad word, met dingen ga smijten, wegloop. Alsof het daarmee begint. Alsof ik dat zomaar doe, voor mijn lol of zo. Dat slaat toch nergens op? Ik word er gek van. Maar niemand vraagt aan mij waaróm ik schreeuw. Hoe het gekomen is.”

“Goed. Dan vraag ik het. Hoe is het gekomen?”

“Heb je een maandje?”

“Ja hoor. Als het moet.”

Liesbeth is opgenomen. Waarom? Wat is er met haar aan de hand? En wat is er gebeurd op Valentijnsdag? Uit Liesbeths verhaal rijst een kwetsbaar meisje op. Een meisje dat opgroeit in een bijzonder gezin. Een meisje dat meer ziet en begrijpt dan de mensen om haar heen. Een meisje dat eigenlijk maar één ding wil: iemand die luistert.

ISBN 9789025873936
Uitgever Leopold
Verschenen 2017
Bladzijden 212 blz.
Bindwijze paperback