boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Negen steden. Europa van Wenen naar Istanbul

  • Negen steden. Europa van Wenen naar Istanbul
  • Guido Snel
  • € 29,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

van Lot:

Turbulent Midden-Europa, een karrevracht aan prachtige literatuur, fascinerende recente geschiedenis, beschouwend reizen: volgens mij is dit precies een boek voor mij.

van de uitgever:

Dit boek herschrijft de mythe die Balkan heet. De Duitse bondskanselier Otto von Bismarck voorspelde het al decennia voor het begin van de Eerste Wereldoorlog: ‘Als er ooit nog weer oorlog uitbreekt in Europa, zal het in gang gezet worden door een of ander akkefietje op de Balkan’. Hij kreeg gelijk, maar dat neemt niet weg dat ‘de Balkan’ een zeer problematisch begrip is, in het Westen clichématig opgetuigd met negatieve, soms ronduit racistische associaties, zoals de zogenaamde ingebakken zelfdestructie van de hele regio, die in het leven zijn geroepen door reizigster Rebecca West in haar boek Black Lamb and Grey Falcon (1941). Guido Snel kent de regio en de mensen, hun geschiedenis en literatuur als geen ander, reisde de afgelopen jaren naar Wenen, Boedapest, Zagreb, Sarajevo, Srebrenica, Subotica, Novi Sad, Belgrado en Istanbul en nam een andere, veel gelaagdere werkelijkheid waar. Negen steden is een literair reisverhaal, een politiek-historisch essay en een bevlogen cultuurgeschiedenis ineen.

ISBN 9789029541190
Uitgever Arbeiderspers
Verschenen 2022
Bladzijden 560 blz.
Bindwijze Paperback